SaulusMedia

Tervetuloa SaulusMedian sivulle

 

Sivulla on SaulusMedian henkilöiden videoita, kriisipuhelin ja ajankohtaista tietoa.

Sähköposti: saulusmedia@gmail.com

Kriisipuhelin 040 056 7426 (Sivun alhaalla lisätietoa kriisipuhelimesta)

Tulevista kokouksista tiedotetaan täällä: Kokouksista tietoa

Lyhyesti Raamatun opetusta (päivitettävä teksti):

Peittämättömin kasvoin Herran kirkkauden katseleminen

2 Kor 3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

Jos sinä katselet peittämättömin kasvoin Herran kirkkautta, niin se tarkoittaa sitä, että et usko uskonnollisia perinnäissääntöjä ja vääriä oppeja, vaan uskot ja ojentaudut Jumalan sanan totuuden mukaan. Kun sinä Jumalan armosta ja Jumalan Pyhän Hengen vaikutuksesta uskot Jumalan sanan totuuteen, niin silloin et peitä kasvojasi Herran kirkkaudelta, ja vaikka katsommekin Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, niin saamme muuttua saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, koska Herra, joka on Henki muuttaa meidät kuin uskomme ja ojentaudumme Jumalan sanan totuuden mukaisesti.

Raamattu sanoo, että vaskiallas vaskijalustoineen tehtiin niiden naisten kuvastimista (peileistä), jotka toimittivat palvelusta ilmestysmajan ovella (2 Moos 38:8). Ylipapin ja pappien tuli pestä kätensä ja jalkansa, kun he menivät Ilmestysmajaan toimittamaan Jumalan palvelusta etteivät he kuolisi. Jumala asetti tämän vaskialtaalla suoritettavan säädöksen ikuiseksi säädökseksi Aaronille ja papeille ja heidän jälkeläisillensä, sukupolvesta sukupolveen (2 Moos 30:17-21).

Vanha liitto käskyineen on kumottu ja Herran Jeesuksen veressä on asetettu Uusi Liitto, ja Uuden Liiton kautta lain muutos (Hebr 7:12). Lain muutoksen kautta eläinuhrien kautta ei enää saatu syntejä anteeksi, sillä Herran Jeesuksen veri korvasi ja poisti eläinuhrit, ja nyt Uudessa Liitossa Herra Jeesus tuli syntiuhriksi, jonka kautta saadaan syntien anteeksiantamus, kun tunnustamme syntimme, teemme parannuksen ja uskomme Herraan Jeesukseen.

Kun vanhan liiton papit peseytyivät vaskialtaalla, pesten kätensä ja jalkansa, niin se oli esikuvaa Herran Jeesuksen veren puhdistuksesta. Vanhan liiton pappien piti aina pestä kätensä ja jalkansa ennen Ilmestysmajaan menemistä ja siellä suoritettavaa Jumalan palvelemista. Nyt Uuden Liiton ajassa lain muutoksen kautta Herran Jeesuksen veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä ja tämän veripesun kautta meistä tulee Uuden Liiton Jumalan palvelijoita. Herran Jeesuksen veripesun kautta emme ole enää kadotustuomion alaisia.

Vaskialtaalla tapahtuva vanhan liiton pappien käsien ja jalkojen pesu oli esikuvallinen opetus, joka on saanut täyttymyksensä Uudessa Liitossa Herran Jeesuksen veren kautta. Jalkojen pesu kuvaa puhdasta elämän vaellusta Jumalaan uskoen ja käsien pesu kuvaa Jumalan palvelemista. Herran Jeesuksen veressä elämän vaellus ja Jumalan palveleminen voi olla puhdasta ja on Jumalalle kelpaavaa Herran Jeesuksen veren ja sovitustyön kautta.

Juutalainen filosofi Philo kirjoitti On the Migration of Abraham teoksessaan sivuilla 187-189, kuinka vaskialtaalla peseytyvät papit kykenivät näkemään itsensä peileistä tehdyn vaskialtaan heijastaman kuvan kautta, että näin tekemällä he eivät jätä huomioonottamatta mitään rumaa asiaa itsessään, sielussaan ja ollen näin puhdistettuja (käsien ja jalkojen pesun kautta - suluissa minun lisäykseni, joka liittyy tähän asiaan) he vihkivät pyhimpiä ja täydellisiä uhreja.

Raamatun sana varoittaa ihmisviisaudesta, jota filosofia edustaa. Philo kykeni kuitenkin tuomaan esille todella tärkeän Raamatun opetuksen. Peileistä tehty vaskiallas ja siinä peseytyminen oli esikuva Kristuksesta ja Hänen veripesustaan syntien anteeksisaamiseksi, johtaa ihmisen palvelemaan elävää Jumalaa. Niin kuin vanhan liiton pappi näki peleistä tehdyn vaskialtaan kautta oman kuvansa, niin hän näki siinä rehellisesti itsensä kaikkine puutteineen ja synteineen, ja tarvitsi siksi puhdistuksen ennen kuin hän kykeni menemään Ilmestysmajaan toimittamaan Jumalan palvelusta.

Oikea ja todellinen ymmärrys Jumalan sanan totuuteen tulee kun emme pane peitettä Jumalan sanan totuuden ylle uskonnollisten perinnäissääntöjen ja väärien oppien kautta, vaan rakkaudesta Jumalaan uskomme Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa.

Nyt kun me Uuden Liiton kuninkaallisen papiston papit (Uudessa Liitossa kaikki uskovat ovat Herran pappeja) tulemme Jumalan eteen, niin meidät on pesty ja puhdistettu Herran Jeesuksen veren kautta, jonka tähden me kykenemme palvelemaan elävää Jumalaa. Siksi meidän tulee peittämättömin kasvoin katsella Herran kirkkautta kuin kuvastimesta. Kristus, Herra Jeesus on Jumalan sana, tie totuus ja elämä. Kun emme aseta peitettä Kristuksen totuudelle minkään uskonnollisen perinnäissäännön ja väärän opin kautta, niin kykenemme näkemään Kristuksesta Jumalan kirkkauden ja kun uskomme Herraan Jeesukseen Raamatun sanan mukaan käytännössä totuudessa ojentautuen, niin me alamme muuttumaan ja muutumme koko ajan enemmän Jumalan kuvan kaltaisuuteen, kirkkaudesta kirkkauteen, koska Herra muuttaa meidät.

Emme tule täydellisiksi tässä ajassa, mutta saamme koko ajan uskon kasvun kautta totuutta noudattaen rakkaudessa kasvaa kohti täydellisyyttä Jumalan armosta. Sydämessämme tulisi olla ilo ja kiitos Herran Jeesuksen verestä ja sovitustyöstä, koska Hänen verensä ja sovitustyön ansiosta saamme syntimme anteeksi sekä saamme palvella elävää Jumalaa, ollen Jumalan armosta Suuren Kuninkaan tyttäriä ja poikia, amen.


SaulusMedian julkaisemia videoita ja Raamatun opetuksia. Klikkaa alapuolella olevaa linkkiä ja pääset katselemaan ja kuuntelemaan SaulusMedian tekemiä ja tuottamia videoita:  

SaulusMedian videokanava

 

Videolla käydään läpi 2 Tess 1 luku ja Room 8 luku. Videolla käydään läpi monia Raamatun opetuksia mm. miten voit voittaa syntejä ja päästä uskonelämässä eteenpäin.


Toni Torppa videoita

Toni Torpan puhe: Raamattu ja kulttuurisota.


Miten voimme todistaa, että Raamattu on Jumalan sanaa? 

Toni Torpan puhe: Arkeologia, luonnontiede, Raamatun ulkopuoliset historialliset kirjoitukset, toteutuneet profetiat jne. Nämä kaikki sopivat johdonmukaisesti siihen, että Raamattu on Jumalan sanaa, mutta mikään näistä ei objektiivisesti ja varmasti todista sitä. Väitän, että voimme kuitenkin osoittaa objektiivisesti ja varmasti, että Raamattu on Jumalan sanaa. Tällä videolla esitän perusteeni väitteelleni. Kuvattu 30.5.2021 Jyväskylässä.

SaulusMedia kriisipuhelin 

Voit soittaa SaulusMedian kriisipuhelimeen (Pekka) jos sinulla on murheita tai vaikeita asioita menossa elämässäsi. Haluan kuunnella sinua ja keskustella kanssasi. Kiitos sinulle soitostasi. Jos puhelin on varattu tai siihen ei vastata niin soita myöhemmin uudelleen. Vastaan aina heti kun se on mahdollista. Haluan mielelläni auttaa sinua, rakas lähimmäiseni. Voit ottaa yhteyttä täysin nimettömästi ja kaikki asiat, joista haluat keskustella jäävät meidän kahden väliseksi. Voit myös halutessasi varata viestillä sopivan soittoajan tai keskustella sähköpostitse. Jumalan siunausta sinulle!

Terveisin,

Pekka Mäkinen / SaulusMedia

Puhelin: 040 056 7426

Sähköposti:
PekanSposti.png

Soittaminen on ilmaista, lukuun ottamatta tavanomaisia puhelinoperaattorisi perimiä maksuja.

Kriisipuhelin on kaikille avoin.